سامانه مودیان

pinterestlinkedintelegramwhatsup

سامانه مودیان

از ابتدای سال ۱۴۰۲ تمام مودیان مالیاتی ملزم به ارسال صورتحساب های خود از طریق سامانه پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان مالیاتی شدند. اما این ارسال صورتحساب ها از طریق سامانه مودیان مالیاتی چالش‌هایی را برای کارفرمایان و صاحبان مشاغل به وجود آورده است.

اهمیت سایت مودیان مالیاتی

سازمان امور مالیاتی کشور برای سهولت و ایمنی در پرداخت مالیات توسط مودیان مالیاتی و جلوگیری از فرار مالیاتی اقدام به ایجاد سامانه‌ای جدید نموده است.
افراد با مراجعه به سایت مودیان مالیاتی و کارپوشه مربوطه امکان تبادل اطلاعات میان خریداران، فروشندگان و سازمان امور مالیاتی را خواهند داشت. اگر بخواهیم اهمیت سامانه مودیان برای سامان ها را نام ببریم به موارد زیر اشاره می‌کنیم.

  • اختصاص کارپوشه یا پنل کاربری به هر یک از مودیان مالیاتی
  • تبادل اطلاعات موثر میان مودیان مالیاتی و سازمان امور مالیاتی کشور
  • مرجع نهایی ثبت و صدور و استعلام صورتحساب‌های الکترونیکی
  • امکان اتصال مودیان به این سامانه توسط هر وسیله‌ای که حافظه مالیاتی داشته باشد.
  • مـرحله اول

    تشکیل پرونده مالیاتی

    اگر در گذشته برای کسب وکارتان اظهارنامه مالیات عملکرد ارسال کرده باشید، حتما تاکنون در این سامانه عضو شده‌اید، در غیر اینصورت، می‌توانید به راحتی در این سامانه ثبت نام نمایید چرا که کلیه مالیات های تعلق گرفته به شما از این پس در این سامانه ثبت خواهند شد.

  • مـرحله دوم

    دانلود رایگان نرم افزار تولید امضای دیجیتال سازه حساب

    برای ارسال صورتحساب در سامانه مودیان کافی است آخرین ورژن نرم افزار حسابداری سازه حساب را به همراه نرم افزار های زیر دانلود و نصب نمایید. در صورتی که نیاز به راهنمایی دارید، می‌توانید با تکمیل فرم پایین صفحه با کارشناسان سازه حساب در ارتباط باشید.

  • مـرحله سوم

    ثبت نام در وب سایت gica.ir برای اخذ گواهی امضای دیجیتال CSR

    پس از وارد شدن به این سایت، از منوی بالای سایت، گزینه ثبت نام غیر حضوری گواهی الکترونیکی را انتخاب نمایید و پس از وارد کردن موارد خواسته شده شامل: (ملیت، کدملی، تاریخ تولد، کد پستی و تلفن همراه) به شما کد رهگیری خواهد داد که در ادامه این کد به شما کمک خواهد کرد.

  • مـرحله چهارم

    دریافت توکن سخت افزاری یا نرم افزاری (گواهی امضای الکترونیک)

    پس از این که کد رهگیری را از وب سایت gica.ir دریافت کردید، زمان آن رسیده که با مراجعه به دفاتر پیشخوان دولت یا دفاتر اسناد رسمی توکن امضای الکترونیک یا همان گواهی امضای الکترونیک را دریافت کنید.
    برای دریافت این توکن، باید این مدارک را همراه خودتان داشته باشید:

    عکس پشت و روی کارت ملی
    عکس صفحه اول شناسنامه
    عکس آگهی تاسیس شرکت
    تصویر گواهی الکترونیک
    روزنامه رسمی آخرین تغییرات شرکت

مراحل دریافت شناسه یکتای حافظه مالیاتی

شاید تا الان این سوال به ذهنتان رسیده باشد که چرا باید توکن امضای الکترونیک را تهیه کنیم؟
از این توکن که شبیه فلش مموری است برای استخراج کلید عمومی امضای الکترونیک یا public key استفاده می‌شود تا در نهایت بتوانید شناسه یکتای حافظه مالیاتی خود را در کارپوشه سامانه مودیان دریافت نمایید
اما استخراج کلید عمومی امضای الکترونیک چگونه انجام می‌شود؟

پس از اینکه کلید عمومی امضای الکترونیک را با استفاده از گواهی امضای الکترونیک استخراج نمودید، باید شناسه یکتای حافظه مالیاتی را از کارپوشه خود در سایت my.tax.gov.ir دریافت نمایید.

دریافت شناسه عمومی کالا و خدمات

مرجع اصلی برای دریافت شناسه (سریال) عمومی کالا و خدمات سایت www.stuffid.tax.ir است، همچنین در این وب سایت می‌توانید ضریب مالیاتی کالا یا خدمات و مشمول یا عدم مشمول بودن آنها را بررسی نمایید.

شناسه کالای صادرکنندگان و واردکنندگان

اگر جزو صادرکنندگان و یا وارد کنندگان کالا هستید، می‌توانید شناسه کالای خود را از سامانه جامع تجارت به نشانی www.ntsw.ir جستجو و استعلام نمایید.

شناسه اختصاصی خدمات

اگر فعالیت اقتصادی شما از نوع خدماتی باشد، می‎توانید برای دریافت شناسه اختصاصی خدمات خود به وب سایت www.portal.gs1-ir.org مراجعه نمایید.

صورتحساب نوع اول

این نوع از فاکتور های فروش، هم به صورت نقدی و هم به صورت نسیه هستند و مهم ترین ویژگی آنها این است که اعتبار ارزش افزوده ای که خریدار پرداخت می‌کند، برای خریدار لحاظ می‌شود، به زبان ساده یعنی مالیات بر ارزش افزوده‌ای (9 درصد) که مشتری بابت خرید از شما پرداخت می‌کند، مشتری را از اداره دارایی بستانکار می‌کند.
این نوع صورتحساب، خود به چند نوع زیرمجموعه تقسیم بندی می‌شود که برای هر گروه از بنگاه های اقتصادی متفاوت است که در زیر اشاره‌ای به این گروه های اقتصادی خواهیم کرد:
فاکتور فروش ارز برای صرافان
فاکتور فروش جواهرات (طلا، پلاتین و ..) برای جواهرفروشان
فاکتور فروش قرارداد های پیمانکاری و پروژه‌ای
فاکتور فروش بنگاه های اقتصادی خدماتی که قبوض خدماتی دارند
فاکتور فروش فروشندگان بلیط هواپیما
فاکتور فروش ویژه صادرکنندگان

 

صورتحساب نوع دوم

در این نوع از فاکتور های فروش، معمولا مشتریان شما مصرف کننده نهایی هستند و اعتبار ارزش افزوده برای آنها هیچ اهمیتی ندارد، بنابراین در این نوع از صورتحساب، اعتبار ارزش افزوده برای خریداران در نظر گرفته نمی‌شود.
در صورتحساب نوع دوم، فروش صرفا به شکل نقدی است و فروش نسیه ندارد

صورتحساب نوع سوم

انواع رسید دستگاه های کارتخوان(پوز های فروشگاهی)، رسید درگاه های پرداخت (وب سایت های فروشگاهی)، رسید دستگاه های ATM (عابر بانک) صورتحساب الکترونیکی نوع سوم هستند که اعتبار ارزش افزوده برای خریدار لحاظ نمی‌شود و صرفا برای معاملات نقدی استفاده می‌شود.

چه کسانی باید در سامانه مودیان ثبت نام کنند؟

بر اساس بند ج ماده 1 قانون پایانه های فروشگاهی و سامانه مودیان، کلیه اشخاص زیر مشمول این قانون هستند:

  • کلیه صاحبان مشاغل و اشخاص حقوقی
  • فروشگاه های آنلاین
  • مغازه ها و فروشگاه ها
  • افراد خود اشتغال: مانند تعمیرکاران سیار و …
  • مالکان املاک اجاری
نظرات کاربران
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

بستن
*نام و نام خانوادگی
* پست الکترونیک
* متن پیام

0 نظر
menusearch
karataraz.ir
گفتگو را شروع کنید
سلام! برای چت و ارتباط کافیه کلیک کنید در خدمتتون هستیم
ما معمولا در کمتر از 5 دقیقه پاسخ می‌دهیم
معصومی
پشتیبانی تماس تلفنی
چطور میتونم کمکتون کنم؟